3.3.2019

Ulkona aurinko paistaa ja lämpötila on tällä hetkellä -1.4 astetta.

Kyllä tässä on taas pienituloista huushollia koeteltu viimepäivinä oikein urakalla. Reilu viikko sitten emäntä huomasi, että alakerrassa vettä tulee hieman kyseenalaisesta kohdasta, yleensä sitä tulee hallitusti vain hanojen kautta mutta nyt lorisi hiljalleen rakenteiden välistä alakerran lattialle. Sulkuventtiili kiinni ja ammattimiehet paikalle tutkimaan tapahtuneen laajuutta, onneksi kuitenkin selvisi, ettei ollut levinnyt mahdottoman laajalle alueelle kosteus. Keittiöstä hieman lattiaa auki ja kuivaus on käynnissä parhaillaan. Onneksi kuitenkin perjantaina LVI-asennus Toivonen OY:n asentajat saivat uudet pintaputket asennettua ja sulkuventtiili jälleen auki. Nyt on vesi pysynyt siellä missä sen kuuluukin! Kustannukset jäivät kuitenkin kohtuullisiksi, mutta vakuutushan ei tietysti tässä tapauksessa korvannut senttiäkään. No, keittiöön aikanaan uusi laminaatti, kun todetaan eristeiden olevan sen verran kuivuneen. Onni on vanha talo, jossa purut eristeenä – pääsee vähemmällä kuin villojen kanssa. Nyt on kyseinen asia siis kuivausvaiheessa, eli voiton puolella jo.

Sitten huomattiin lauantaina ollessamme asioilla Loimaan suunnalla, ettei Nissanin lämmityslaitteen puhallin toimi! No, ei siinä sitten muuta kuin, että maanantaina ottamaan yhteyttä huoltoon ja auto sinne korjattavaksi. Mitähän tässä vielä tapahtuu?

 

Sitten ihan muihin juttuihin.

Luin tänään Twitteristä seuraavan twiitin:

Jussi Järvinen

@Jrvinen_J

”Ehdotan ay ottaa #ilmastonmuutos tosissaan ja heittää ensimmäisen kiven loputtoman kulutuksen ja voitontavoittelun pysäyttämisessä. Seuraavalla kierroksella heitetään -5% yleinen palkkojen laskemisen vaatimus. Näin 2.2M palkansaajalle jää vähemmän käteen ja kuluttavat vähemmän.”

 

Ilmeisesti kyseisen twiitin kirjoittajalla on suhteellisen paksu palkkapussi, koska näin pienituloisen vinkkelistä katsottuna. Kyseinen ajatus -5% palkasta tuntuu jotenkin todellisuudesta poikkeavalta. Tälläkin hetkellä huushollimme miettii jokaisen euron kohdalla, miten selvitään seuraavaan tili- /korvauspäivään asti. Nyt jos tämän ilmastonmuutos hypetyksen varjolla aletaan kehittelemään päättömiä juttuja, tavallisten kansalaisten elämän hankaloittamiseksi – mennään metsään. On mentykin jo muutamien päätösten kohdalla oikein kunnolla kaseikkoon.

Toisinaan tuntuu, että jokainen kansanedustajaksi valittu kääntää takkinsa välittömästi vaalien jälkeen ja unohtaa tavallisen kansalaisen arjen realismin tykkänään!

Maahanmuuttopolitiikka, aktiivimalli, sukupuolineutraalihypetys siinä muutama, joissa olisi tarvittu todellista arvojohtajuutta eikä mitään sinisilmäistä touhua. Oulun tapaukset kertovat karua kieltään maahanmuuttopolitiikan epäonnistumisesta. Ilmeisesti aktiivimalli ei ole aktivoinut siinä määrin kuin kuviteltiin, eikä ollut edes yllätys. Se siitä.

 

Sitten minua ihmetyttää muutamien tuntemieni kansanedustajaehdokkuus, osa heistä sen kyllä oikeasti ansaitsivat. Osan kohdalla olen hieman jäänyt miettimään, että jos nykyinen työtehtävä hoidetaan sinne päin ja siitä miestä helpoiten pääsee. Onko silloin mitään järkeä edes mihinkään eduskuntaan pyrkiä? Vai onko motiivina vain paksumpi palkkapussi? Sen saatuaan unohdetaan kaikki mitä on tullut vaalien alla luvattua turuilla ja toreilla kansalaisille?

Joskus kyllä tuntuu siltä, että enemmän saa aikaiseksi lähimmäisten eteen tekemällä aivan jotain muuta kuin politikointi!!!

Jokaisella on tietysti oikeus tehdä elämällään mitä haluaa, mutta…

 

Kyllä se kesä sieltä vielä tulee!