Siitä on hetki jo toinen heilahtanut, kun olen viimeksi tänne kirjoitellut yhtään mitään, mutta nyt voisi jotain raapustella. Olen ns. viikkovapaalla töistä, koska kolme viikkoa olen aina yhtäjaksoisesti työmaalla Pahkasalossa, Tuusniemellä ja viikon aina kotosalla, ettei olennaiset pääse unohtumaan, kun viikko tolkulla painelee menemään Savon että Karjalan maisemissa.

Kohta on siis kokonainen vuosi heilahtanut Kristillisen alkoholisti- ja narkomaanityö ry:n leivissä Tuusniemen yksikössä. Monta mielenkiintoista tilannetta ja vähemmän mielenkiintoista on kohdattu. Osa lähimmäisistä on liikkeellä aidolla motivaatiolla päästä rikoksettomaan ja päihteettömään elämään kiinni, valitettavasti osalla motivaationa on aivan muu kuin tavoite yhteiskuntakelpoisesta elämästä! Ensimmäiset auringon säteet runsas lumisen talven jälkeen ja osalla asukkaista alkoi ns. jo polttelemaan päästä radalle koheltamaan. Vankilahan kyseinen mesta ei ole, mutta säännöt ovat selkeät jos niitä haluaa kokeilla rikkoa, on seurauksena vähintään varoitus kera tiukan ripityksen tai sitten jopa suorilta vuokrasuhteen purkaminen ja alueelta poistaminen – tapauskohtaisia asioita muttei ei kannattaisi kokeilla!

Nyt tosiaan olen täällä lähes 500 km päässä työmaaltani kotona, vaimo on töissä, yksi koulussa ja yksi on jo ihan oikeissa töissä. Nyt saa ainakin nauttia hiljaisuudesta ja lämmöstä ulkosalla, lukuun ottamatta puhelinta johon toisinaan soittelee entisiä asiakkaita enemmän ja vähemmän päihtyneenä. Onneksi on se mahdollisuus, että puhelimen voi laittaa ihan äänettömälle tai kokonaan kiinni.

Mittari näyttää tässä ”toimistossani” tällä hetkellä +39,2 astetta auringossa. Ulkona muutenkin mielettömän kuivaa. Siitä johtuen tässä eilen olikin hieman vauhtia, koska lähistöllä olevalla turvesuolla alkoi sarka ns. savuilemaan.Saunaojanrahkan turvetuotantoalueella paloi Onneksi kuitenkin suolla taisivat päästä kohtalaisen vähillä vauriolla, ainekset olivat varmaan suurempaan olemassa.

Sunnuntaina taas auton nokka kohti Savon takamaita ja siellä sitten muutama viikko.

Tässä nyt näin lyhyesti…katsotaan jos innostuisi taas kirjoittelemaan hieman useamminkin…

 

 

 

 

Nauti lähimmäistesi seurasta ja kesästä! Ethän pilaa jälkikasvusi kesälomaan omalla tissuttelussasi!