Tarinaa peltojen keskeltäTarinaa täältä keskeltä peltoja. On sitten arki koittanut tässäkin huushollissa, vaimo on töissä ja muksut koulussa. Tänään emäntä ensimmäistä päivää lomansa jälkeen töissä.

Itse tässä olen ihmetellyt viimepäivinä tätä Suomen suuntaa, johon kovaa vauhtia syöksytään. Olen aiemminkin joskus maininnut, että jotenkin nyky-Suomessa arvot ovat menneet päälaelleen, se mikä ennen oli suvaitsevaisuutta on tänään suvaitsemattomuutta. Kaikesta huokuu jotenkin välinpitämättömyys, kaikki minulle nyt ja heti muista välittämättä. Uutiset tieliikenteestä ovat olleet todella surullista luettavaa, en pidä itseäni kuitenkaan täydellisenä autoilijana, ota se huomioon lukiessasi seuraavia rivejä. Miksi me olemme auton ratin takana niin itsekkäitä? Mihin meillä on aina niin tolkuton kiire. Olen huomannut, että jos ajan 100km/h rajoitusalueella vakionopeus säädettynä 102km/h, on takapuskurissani kiireisiä kärkkymässä ohituspaikkaa. Mikäli sopivaa ja turvallista ei löydy muutaman minuutin sisään, ohittamaan lähdetään vaikka vastaan tulisi mitä. Näitä tilanteita olen saanut todeta erityisesti Forssa - Marttila välisellä valtatiellä ja muuallakin tietysti. Osa ohittaa sitten tyyliin, että peileihin en katso kyllä tuo hidastelija väistää!! Entä jos en joku kerta väistä, pelti kolisee ja molempia harmittaa. Tähän asti olen kuitenkin elossa selvinnyt. Ajan suhteellisen paljon, koska olen ns. viikonloppuisä ja joka toinen viikonloppu haen lapseni lähes 170 kilometrin päästä. Olisiko jokaisella tiellä liikkujalla peiliin katsomisen paikka? Minullakin!

Toinen asia. Nimittäin nuo suojatiet, asun suhteellisen pienen taajaman syrjässä, täältä lähimpään kauppaan sen noin kahdeksan kilometriä. Tuossa kylällä sitten huomannut, että jos pysähdyn antamaan suojatielle tulevalle vanhukselle tai kelle tahansa mulle tietä autollani. Saan pelätä henkeni edestä ylittäjän puolesta. Muutaman kerran on mopoauto lähtenyt ohittamaan minua ennen suojatietä! Sen verran olen kiinnittänyt huomiota, että olen muutaman kerran todennut kyseisen mopoauton kuljettajan olevan, ei vanhempi ihminen, ei mies tai poika, vaan nuorehko tyttö! Tämä nyt ei taas tarkoita sitä, että kaikki mopoauto kuljettajat ovat urpoja, jotka eivät osaa käyttäytyä. Ihmetyttää vain, että miksi suojatiet ovat viimeaikoina loistaneet uutisotsikoissa? Eikö niiden ylittäminen ole turvallista, kuten kuuluisi olla? Taas kerran, meillä kaikilla on peiliin katsomisen paikka.

Kolmanneksi. Tuolla tiellä liikkuessa huomannut, että mopoautoista pääsee suhteellisen helposti ohitse, mutta kännykkään puhuva autoilija on jotain hurjaa katsottavaa. Hän ei itse sitä huomaa, mutta muut tiellä liikkujat kyllä. Tässä viikonloppuna ihmettelin edessä ajavan auton touhua useamman kilometrin ajan. Ajattelin yhdessä vaiheessa, että kyseessä on vähintäänkin rattijuoppo. Kaistalla pysyminen oli epävakaata, vauhti nousi ja laski 60-120 km/h välillä ja sitten tulee sauma päästä minun hänestä ohitse. Anna mun kaikki kestää! Ei riittänyt, että kyseisen auton kuljettaja piti kännyä korvallaan vaan tuntui toisella kädellä selailevan jotain muuta ratin päällä?!? Ihan oikeasti. Eikö niitä bisneksiä voi hoitaa muualla kuin liikkuvassa autossa ja vielä itse ajaen. Samalla matkalla huomasin toisen ihmeellisesti käyttäytyvän auton. Olin Mäntsälästä tulossa, ajelin jo Forssan ohitse ja sitten alkoi letkaa olemaan edessä ja matkanopeus tipahti hetkessä 70 km/h. Ajattelin, että joku isäntä varmaan lähtenyt traktorillaan liikenteeseen. Letkaa oli jonkin matkaa kyseisen auton takana. Hiljalleen häntä letka ohitteli ja sitten olin jo laittamassa vilkun vasempaan, että ohitan auton. Hän päättää samassa tintata vilkun vasemmalle ja alkaa kääntymään eteeni. No, ilmeisesti kyseinen autokunta oli menossa kyläilemään ja kuski sai reaaliaikaista ajoohjetta suoraan kännykkään ja keskittyi enemmän siihen kuin seurailemaan mitä ympärillään tapahtui. Onneksi kuitenkin tajusin ajoissa kyseisen autoilijan aikeet ja pääsin kunnialla ohitse. Jotenkin vain tässä viimeaikoina erityisesti tullut kiinnitettyä huomiota omaan ajotapaan ja ennakoimiseen.

Sitten yksi mikä joskus riepoo on se, että ajetaan 100 km/h rajoitusalueella 75 km/h tunnissa. Ei siinä mitään jokainen saa vauhtinsa säätää oman ajokykynsä mukaan, mutta miksi nämä eivät sitten edes tajua antaa tietä? Ei kun ajaa körötetään ja katse tiukasti suoraan edessä, kun niihin peileihinkin voi välillä vilkaista.

On onneksi paljon sellaisia, jotka osaavat hommansa tiellä liikkuessaan. Nämä muutamat urpot vaan saavat toisinaan niin paljon palstatilaa mediassa, että kunnolliset ja rehdit autoilijat jäävät paitsioon.

On tässä vielä sellainen asia mitä ihmettelen. Lueskelin tuossa uutista, että liikennemerkit ovat jotenkin joillekin kukkahattutädille tai ahdasmielisille sedille ahdistavia, nyt niitä pitäisi ryhtyä sitten muuttamaan. Ihan oikeasti! Hallituksen herrat vinkuu, että nyt ei ole euroja Suomen kirstussa. Tuntuu olevan jos tällaiseen älyttömyyteen pitää euroja sijoittaa. Miksi näitäkään euroja, jotka mahdollisesti nyt palavat tähän liikennemerkkicaseen, voisi käyttää johonkin oikeaan ongelmaan. Onhan siinä tietysti äijillä homma vaihdella liikennemerkkejä valtakuntaan... Oikeasti sanattomaksi tämä Suomen touhu välillä vetää. Ilmeisesti kyseisen idean alkuunsaattajilla on oikeasti tekemisen puute, koska aivot keksivät tuollaisia ideoita.

Voisin kirjoittaa vielä eräiden "suvakkien" asenteesta Aito Avioliitto -yhdistyksen kampanjaa kohtaan Helsingin suunnalla. Jätän sen kuitenkin nyt tekemättä.

Nyt tämä äijä menee hetkeksi ajelemaan nurmikkoa tuonne elokuiseen kesään.